top of page
Boeddhistische klankschaal

YOGA XL SPECIAL

'Nu, is waar liefde ademt.'

~ Rumi ~

YOGA XL SPECIAL
'ONTLUIKEN'

zaterdag 24 februari 2024

9.30 – 12.00 uur

Ontluiken’ betekent ‘iets ontwikkelt zich’, ‘iets wil ontstaan’.

 

Het is februari. Volgens de zonne-kalender zitten we in het staartje van de winter, maar energetisch begint de lente al begin februari. Organisch bewegen de seizoenen in elkaar over.

Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. En na een periode van ‘Winteren’, wat jou uitnodigt tot verstillen, vertragen en je reserves aanvullen, kunnen nu langzaam nieuwe ideeën opborrelen en krijg je misschien zin in wat meer activiteiten buiten de deur.

Echter, het kan zijn dat er nog niet genoeg energie en daadkracht is om dat echt uit te leven. En dat kan zorgen voor onrust, een gevoel dat het 'wringt'.

Overgangen, ook die van het ene naar het andere seizoen, vragen om het vinden van een nieuwe balans en yoga kan daar op prachtige wijze ondersteunend in zijn.

Laten we samen de mat uitrollen, tijd voor onszelf nemen en ons richten op een vredig hart. Want jouw hart is de sleutel tot innerlijke rust en balans. 

Je mag jezelf zorgvuldige aandacht geven en onderzoeken: ‘Wat voedt mij?, Wat geeft mij energie?’. En ‘Hoe blijf ik in balans? Hoe blijf ik bij mezelf terwijl ik tevoorschijn kom?’.

Ik bied je een heerlijke yoga XL special waar we balans vinden tussen de uitbundige yang-energie, waarmee je naar buiten gaat, en het stille, reflectieve van yin-energie. En dit alles door de beoefening van (hatha) yoga, pranayama (ademwerk) en meditatie.

Tijdens de beoefening moedig ik je aan om dieper in jezelf te duiken en contact te maken met je diepste waarden en behoeften en te luisteren wat je vredige hart te zeggen heeft.

Locatie

De yoga XL vindt plaats in yogastudio Inukshuk te Maarheeze (Stationsstraat 12).

Alles is beschikbaar in deze prachtige studio. Van yogamatten tot bolsters tot dekens. 

Programma

9.15 uur: Binnenkomst

9.30 - 9.50 uur: Introductie ‘Ontluiken’

9.50 - 11.45 uur: Yoga XL = (hatha) yoga, pranayama, meditatie

11.45 - 12.00 uur: Thee en afsluiting

Aanmelden voor deze yoga XL

Voor deze special mag je een e-mail sturen naar info@yogametiris.nl.

Je aanmelding is definitief na een schriftelijke bevestiging per e-mail van mij.

Graag ontvang ik in de e-mail je naam en adres plus je telefoonnummer.

De special duurt twee en een half uur en kost € 30,00.

Nog vragen?

Voor vragen mag je me natuurlijk altijd benaderen. Stuur me even een mailtje of een berichtje via de contactpagina op deze website en ik neem contact met je op

Gekiemde plant

YOGA XL SPECIAL
'WINTEREN'

zaterdag 13 januari 2024

>> deze yoga XL heeft reeds plaatsgevonden <<

‘(leer) Winteren.’

Tijd voor verstillen, naar binnen keren en je reserves aanvullen.

 

Op deze mooie winter special neem ik je mee in een yogales waarin jij alle ruimte krijgt om je te verbinden met je lichaam. Deze special vindt plaats in hartje winter. De periode om je terug te trekken. Om te verstillen. Je ziet het aan de natuur: planten groeien niet, bomen hebben hun bladeren laten vallen. In de winter sterft de natuur af en de dieren doen hun winterslaap.

Leven met de seizoenen kan een prachtige manier van bewegen zijn. Door de veranderingen in de natuur te volgen en ze toe te passen in jouw alledaagse leven. Al is het maar op hele kleine wijze. Het kan het verschil maken in hoe jij je dag beleeft.

 

Ik bied je een zachte omhullende special waarin we (hatha) yoga beoefenen en tijd nemen voor pranayama (ademwerk) en meditatie. Deze les heeft een wat rustiger karakter, wat zo passend is bij het seizoen. Je krijgt alle tijd om de aandacht naar binnen te richten, te voelen waar verstarring plaatsvindt en waar je mag verzachten. 

 

In deze winterspecial beoefenen we yogahoudingen die je steun bieden en stabiliteit. Het seizoen winter staat in het teken van het element water en de daarmee verbonden organen: de nieren en de blaas. De kwaliteiten van het element water zijn verandering en flexibiliteit. Als dit element in balans is voel je je verbonden met je gevoelens en emoties en buig je makkelijk mee met de flow van het leven.

Het zijn allemaal aspecten die terug zullen komen gedurende deze ochtend. Maar boven alles nodig ik je uit om tijd te nemen voor jouzelf, je yogamat uit te rollen en jezelf te ont-moeten.

Winterbos
bottom of page